Πάνω από χίλιες επιχειρήσεις ενισχύονται από την δράση “Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα”

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε αναλυτικά η Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Μάγδα Πετροπούλου, οι ωφελούμενες επιχειρήσεις της δράσης (συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ με την μορφή μη επιστρεπτέων επιχορηγήσεων), ανέρχονται σε 1.017. Οι επιχειρήσεις αυτές συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία με βάση τα κριτήρια της προκήρυξης, επί συνόλου 7.858 αιτήσεων.

Τα αποτελέσματα και οι πίνακες κατάταξης των οριστικών αποτελεσμάτων αναμένονται άμεσα.

Οι 274 επιχειρήσεις ανήκουν στην (Α) κατηγορία των επιχειρήσεων μεταποίησης και πρωτογενούς τομέα, οι 358 επιχειρήσεις ανήκουν στη (Β) κατηγορία των επιχειρήσεων εμπορίου και υπηρεσιών και οι 385 επιχειρήσεις ανήκουν στη (Γ) κατηγορία εστίασης και τουρισμού.

Σε επίπεδο γεωγραφικής κατανομής, 313 επιχειρήσεις (7.745.256,97 ευρώ) έχουν έδρα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, 491 επιχειρήσεις (15.614.034,55 ευρώ) έχουν έδρα στην Π.Ε. Αχαΐας και 213 επιχειρήσεις (6.729.715,87 ευρώ) έχουν έδρα στην Π.Ε. Ηλείας.

Αναφορικά με το αντικείμενο εργασίας, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν στην Α κατηγορία από επιχειρήσεις κατασκευής μεταλλικών πορτών και παραθύρων, επιχειρήσεις αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, επιχειρήσεις προετοιμασίας εργοταξίων και επιχειρήσεις παραγωγής ελαίων και λιπών. Στη Β’ κατηγορία, οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, από επιχειρήσεις μεταφοράς επιβατών και από επιχειρήσεις παροχής μηχανικών και τεχνικής υποστήριξης. Τέλος, στη Γ’ κατηγορία, οι περισσότερες αιτήσεις υποβλήθηκαν από επιχειρήσεις εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, από επιχειρήσεις παροχής ποτών και από τουριστικές μονάδες και καταλύματα.

Σημειώνεται ότι, όπως τόνισε η κ. Πετροπούλου, όλες οι επιχειρήσεις που υπέβαλλαν αίτηση χρηματοδότησης θα ενημερωθούν με επιστολή για τα αποτελέσματα, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και το χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων.

Συνοδευτικό Υλικό: 

– Βίντεο με απόσπασμα από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων  της αξιολόγησης της δράσης «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα», στο σύνδεσμο: https://youtu.be/Cgce426QKS4

πηγή: https://www.diaxeiristiki.gr/